In timpul regimurilor stricte, dupa 3-4 zile de infometare si exercitii fizice din belsug, se intampla inevitabilul : la ora 12 noaptea cedam psihic si dadeam iama in frigider, „ucigand” orice avea zahar, grasimi si muuuuuulte calorii.

De exemplu, ultima data cand am facut acest lucru, am sfarsit prin a manca 20 de prajiturele cu ciocolata, jumatate de paine cu unt, oua cu maioneza si un bol maaaare de cereale de porumb cu iaurt. Ultima specialitate a „meniului” meu deosebit de „inteligent” a fost una inteleapta. Pacat ca a fost anihilata fara drept de apel de celelalte.

Facem deseori greseala sa sarim peste cina, crezand ca asa vom slabi. O alta greseala frecventa este mancatul alimentelor nesatioase la masa de seara. Daca mananci la ora 6 o salata verde, cu siguranta ti se va face foame pana te vei culca. De asemeni, incearca sa nu te bagi in pat mai tarziu de 4 ore dupa ce ai mancat. Alminteri, ti se va face foame. Si vei manca. Fa exercitii! Daca faci exercitii fizice vei fi mai atent cu alimentatia. Disconfortul din timpul sportului va anihila pornirile alimentare negative. Adica… Te vei gandi de 2 ori inainte sa bagi prajitura in gura.

Daca se intampla sa nu rezisti tentatiei de a manca noaptea, redreseaza-te a doua zi! Doar pentru ca ai avut o scapare, nu inseamna ca trebuie sa abandonezi complet lupta impotriva kg. Ai mancat azi noapte, foarte bine! Se iarta… Cu conditia sa ai grija sa nu se mai intample acest lucru in saptamana respectiva.

Mananca cat se poate de sanatos. Mananca in jur de 1500-1800 de calorii pe zi. Nu deveni obsedata de numaratul caloriilor, informeaza-te doar pentru a iti face o idee despre ce poti sa consumi in cantitati nelimitate, sau din contra.

Exemple de cine satioase, pentru a evita mancatul noaptea :

Varianta 1 :

Fasole verde cu creveti si smantana + 1 iaurt cu fructe

Se fierbe fasolea verde, se scurge in sita. Dupa racire, se preseaza in maini pentru a se elimina toata apa din interiorul pastailor. Se pune o lingura de samantana. Crevetii se calesc 3 minute intr-o lingurita de ulei de masline. Se adauga peste fasole. Poti imbogati aroma cu piper, sare, usturoi.

Eu mi-am facut o portie mare (300 de gr. de fasole si 100 de gr. de creveti) ceea ce inseamna 250 de calorii + 100 de calorii continute de iaurtul cu fructe, inseamna 350 de calorii pentru o cina satioasa.

 

Varianta 2 :

Cartofi copti cu branza + turta dulce / iaurt cu fructe / fructe

 

Varianta 3 :

Peste pe gratar/pui/vita cu (orice) salata  + desert (vezi varianta 2)

 

Atunci cand vrei sa slabesti, nu uita sa tii cont si de constitutia pe care o ai. De ex. : daca ai o constitutie robusta si o inaltime de 1.70, nu incerca sa atingi greutatea de 40 de kg, pentru ca va fi dificil si nepotrivit fizicului tau.

 

Succes la slabit!

 

 

Despre lenarom

Am douazeci de ani si cateva kilograme in plus de care doresc sa scap. Blogul acesta a fost creat pentru a imi impartasi experientele, precum si retete dietetetice.

Lasă un comentariu